علي ربيعي، امنيتي ترين عضو کابينه حسن روحاني به تازگي در اظهاراتي جنجالي درباره مسئله فلسطين، تفکرات جريان برانداز در فتنه 88 را يک بار ديگر يادآوري کرد.
به گزارش هفت چشمه به نقل از راه دانا؛ عمليات طوفان الاقصي در حالي از سوي گردان هاي القسام در سرزمين هاي اشغالي و مناطق شهرک نشين انجام شد که بسياري از کارشناسان اين عمليات را ناشي از رفتار هاي تحريک آميز دولت نتانياهو با فلسطينيان به ويژه در ماه هاي اخير دانستند.
خشم گروه هاي مقاومت فلسطيني نسبت به رفتار ارتش صهيونيستي در حالي اتفاق افتاد که اين مسئله در هفته اي که گذشت با واکنش هاي بسياري از سوي رسانه ها، جريان هاي سياسي و شخصيت هاي و چهره هاي بين المللي همراه شد.
در ايران هم بسياري نسبت به اين اقدام جريان مقاومت واکنش نشان دادند که بخش گسترده اي از آن اعلام حمايت از فلسطينيان در جبهه مبارزه با رژيم صهيونيستي بود.
اين ميان اما به تازگي علي ربيعي، امنيتي ترين عضو کابينه حسن روحاني در اظهار نظري درباره اوضاع غزه و مسئله فلسطين مدعي شده است که اين روزها واکنش مردم به مسئله فلسطين منفي شده است!
نگرش مردم به مسئله فلسطين تغيير کرده!
او در اين يادداشت با اشاره به سابقه ديرين همراهي و همفکري جامعه ايراني با مردم فلسطين و آرمان آزادي قدس نوشته است: به ياد دارم در دهه ۴۰ پرداختن به مساله فلسطين از مدرسه و دانشگاه تا مسجد گسترش داشت. حتي در زماني که دولت ايران به نحوي همپيمان اسراييل در منطقه تلقي ميشد در ميان روشنفکران و تودههاي مردم درباره فلسطين وحدت نظر وجود داشت؛ از روشنفکران مارکسيستي تا مذهبي و از چريکي تا سياسي.
او سپس در چرخشي تاکتيکي صحبت از تغيير نگاه مردم ايران به مسئله فلسطين کرده و گفته است: نگرش تغييريافته و منفي فعلي برخي مردم به مساله فلسطين با توجه به سبقه تاريخي و فرهنگي آن ميتواند حاوي درسآموزههايي براي رابطه دولت و ملت در جامعه امروز ايران باشد!
استمرار شعار « نه غزه، نه لبنان...»
دور از ذهن نيست که اين اظهارات ربيعي، همسو با شعار براندازاني است که در فتنه 88 در خيابان هاي تهران فرياد مي زدند «نه غزه ، نه لبنان...» اين جريان که روزي در پي براندازي در جمهوري اسلامي بود، امروز با ژست روشنفکري خود را حامي رفاه مردم معرفي مي کند تا با دستاويز قرار دادن مسائلي همچون مشکلات اقتصادي، موضوع فلسطين را که نه تنها دغدغه ايران بلکه مسئله جهان اسلام است را وجه المصالحه خود قرار دهد.
اين نوع اظهارنظر ها البته تنها به افرادي همچون علي ربيعي محدود نيست، آذر منصوري رئيس جبهه اصلاحات نيز پيش از اين در واکنش به عمليات طوفان الاقصي گفته بود: در کشور ما همراهي با مردم و مقاومت فلسطين در سطح رسانه ها و نهادهاي رسمي و گروه هاي منتسب به حکومت خلاصه مي شود و جامعه به مانند قبل همراهي لازم را به اين موضوع حاکميتي ندارد!
اصلاح طلبان راديکال و تندرو در حالي نسبت به عمليات طوفان الاقصي موضع منفي از خود نشان داده اند که طيف سنتي آن به حمايت از آرمان فلسطين و آزادي قدس پرداختند و اين خود حاکي شکاف عميق و استراتژيک در اردوگاه اصلاحات است.